Yu-Wen Tjiong

  • Studie Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam, basisarts diploma 2000)
  • Vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde
    (Vrije Universiteit)
  • Acht jaar werkervaring op het gebied van ouderengeneeskunde en chronische ziekten. Hierdoor ervaring en speciale interesse in neurologische aandoeningen (MS, Ziekte van Parkinson, beroerte), chronische ziekten en chronische pijn, revalidatie na herseninfarct, hartaandoeningen, heup en knie operaties.
  • Opleiding Chinese acupunctuur (Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai)
  • Lid van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (www.naav.nl)
  • 2015 Basisopleiding tot Mindfulness trainer (Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR) ( Centrum voor Mindfulness Amsterdam)
  • 2016 Vervolgopleiding Mindfulness trainer, Centrum voor Mindfulness Amsterdam
  • 2016 Opleiding individuele Mindfulness (MBCT), Centrum voor Mindfulness Amsterdam

De dokter als ‘health-coach’

De uitbreiding van mijn westers geneeskundige kennis met de Chinese acupunctuur, Chinese voedingsleer en Mindfulness heeft mij enorm enthousiast gemaakt! Het is ontzettend mooi om te zien dat ik nu zoveel meer patiƫnten kan helpen bij het omgaan met ziekteverschijnselen, het verminderen van klachten en het bevorderen van gezondheid. Dit laatste was van ouds her het doel van geneeskunde geweest. De dokter werd in het oude China als huisdokter verbonden aan meerdere gezinnen en zijn taak was om mensen gezond te houden oftewel ziekte te voorkomen.

Ik zie het als mijn passie om als dokter uw adviseur, gids, coach en behandelaar te zijn en u te inspireren en te motiveren in uw eigen weg naar een leven in balans. In mijn eerdere werk met chronisch zieken en ouderen ben ik veel moeilijk of niet behandelbare klachten tegen gekomen zoals chronische pijn, jeuk, misselijkheid, aanhoudende vermoeidheid, gewrichtsklachten en problemen met lopen of bewegen. Ook bij deze klachten is het mogelijk natuurlijke (mildere, niet-toxische) behandelmethoden als acupunctuur, Chinese voeding en Mindfulness in te zetten, als zelfstandige behandeling of als aanvullende behandeling naast een behandeling bij uw huisarts of specialist. Uiteraard is dit afhankelijk van de aard van uw klachten.
Acupunctuur verricht geen wonderen maar kan wel voor veel klachten en aandoeningen aanzienlijke verbetering en verlichting geven. Kwaliteit van behandeling vind ik heel belangrijk, daarom en omdat het erg leuk is, volg ik met regelmaat nascholingen op gebied van Westerse en Chinese geneeskunde en Mindfulness.

Samen met mijn man Joey en onze twee zoontjes Oliver en Maximilian woon ik met plezier in Amstelveen